Distribusjonen og dansefoten

Å definere filmprosjektet Girl Walk // All Day er ikke helt lett. Er det en 75 minutter lang musikkvideo? Musikksatt stumfilm? Geriljadansefilm? En flash mob i spillefilmlengde? Den kunne for så vidt også vært en del av youtube-serien Dance Like Nobody’s Watching. Uansett er den en feiende flott og uavhengig film som faktisk klarte å klatre inn på flere «best of»-lister i året som gikk.

Girl Walk // All Day er en humørspreder av dimensjoner og visninger av filmen har angivelig ført til spontane danseutbrudd blant publikum. Det er ikke vanskelig å forstå når filmen er formet som en lang musikkvideo rundt Gregg Gillis’ (aka Girl Talk) ustoppelige mashups. Dette gjør filmen rettighetsmessig vanskelig å distribuere, men regissør Jacob Krupnick har lagt ut filmen episodevis på nett. Det er helt i tråd med moderne distribusjon og Girl Talk // All Day er så langt nesten kvintessensen av den nye publikumsstyrt modellen. Helt fra finansieringen på Kickstarter, via Gillis’ samplinger, danseokkupasjonen av det offentlig rom, via nettvisning til det at publikum selv kan etterspørre filmen, finne egnede visningsteder og legge press på disse.

Nesten alle scener i Girl Walk // All Day er en dansescene, og filmen bæres med letthet av Anne Marsens genrebrytende og regelfraværende entusiasme. I 75 minutter danser hun seg gjennom New York og gjør byen og dens allsidige befolkning til filmens hovedperson. Enkelte scener blir til på sparket (blant annet blir Marsen geleidet ut av vaktene på Yankee Stadium), mens andre er tilsynelatende mer planlagt (de reisende i en t-banevogn som spontant bryter ut i dans). Marsen får et visst spillerom i møte med andre dansere og et trekantdrama utspilles også mellom henne og de to mannlige danserne The Gentleman og The Creep. Disse små glimtene av narrasjon er forløsende og gjør filmen til noe mer enn bare en oppvisning. Utviklingen i Girl Walk // All Day er elegant porsjonert, og gjør at man fort glemmer den tidvis uheldige kamerateknikken. Ankepunktet mot filmen er nemlig at den lider litt under kvaliteten på filmingen. I det store og hele er det flisespikkeri, og den som ikke gliser litt og kjenner det rykke i dansefoten i løpet av Girl Walk // All Day mangler antagelig noe helt grunnleggende.

Advertisements

Author: Gunnar

I'm a film buff that games, cooks and reads comics. I'm also passionate about photography and digital distribution. Yes, really. Posts can be bilingual. Sorry about that.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s